På Fusionsenergi Camp er der lagt et spændende fagligt program, der selvfølgelig fokuserer på fusionsenergi. Campen vil give deltagerne en fornemmelse af, hvordan fysik undervises og studeres på universitetsniveau. Deltagerne vil i løbet af ugen prøve kræfter med et lille forskningsprojekt, og de vil lave forsøg på DTU’s moderne, og Skandinaviens eneste, tokamak NORTH og på DTU’s Fusor. Arbejdet vil med garanti være anderledes end det, man kender fra gymnasiet, og der vil være tid til fordybelse samt rig mulighed for at diskutere fysik med andre unge, der deler samme interesser.
Dagene vil også indeholde foredrag fra fusionsforskere og forskere fra andre relevante forskningsfelter. Deltagerne vil arbejde med spændende teoretiske opgaver og udføre en række praktiske forsøg. Der er fokus på samarbejde, og deltagerne vil lære at tænke som en fysik-ingeniør. Universitetsstuderende vil stå for dele af undervisningen og vil være klar til at hjælpe deltagerne. Der venter en uge sprængfyldt med engagement og interessante diskussioner om fysik.
Hvad sker der i en stjerne? Og hvordan kan vi skabe et plasma med lignende forhold på Jorden? Det er nogle af de mange spørgsmål, der bliver undersøgt på Fusionsenergi Camp. Fusion er en af de mest lovende energikilder, der på sigt kan være et bærende element i den grønne omstilling af energisektoren. Der bliver både internationalt, og ikke mindst i Danmark, forsket meget i fusionsenergi, og på campen vil deltagerne få et dybdegående indblik i, hvilke tekniske udfordringer vi står overfor.