Prøv at være forsker i fusionsenergi i en uge!

 

På Fusionsenergi Camp er der lagt et spændende fagligt program, der centrerer sig omkring fusionsenergi. Programmet vil give en smag på, hvordan fysik undervises på universitetsniveau. Deltagerne vil i løbet af ugen prøve kræfter med et lille forskningsprojekt, hvor de vil lave forsøg på DTUs nye, og Skandinaviens eneste, tokamak NORTH og DTUs Fusor. Arbejdet vil med garanti være anderledes end det, du kender fra gymnasiet, og der er tid til fordybelse og rig mulighed for at diskutere fysik med andre unge med samme interesse.

      

                             NORTH Tokamak                                                                                DTU's Fusor

Dagene vil også indeholde foredrag fra fusionsforskere og forskere fra andre relevante forskningsfelter. Deltagerne vil også blive stillet udfordrende teoretiske opgaver og skal gennemføre en række praktiske forsøg. Der er fokus på samarbejde, og deltagerne vil lære at tænke som en fysik-ingeniør. Universitetsstuderende vil stå for dele af undervisningen og være klar til at hjælpe deltagerne. Der venter en uge sprængfyldt med engagement og interessante fysiske diskussioner

.     

Plasmafysik og fusionsenergi

Hvad sker der i en stjerne? Og hvordan kan vi skabe et plasma med lignende forhold på jorden? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver undersøgt på Fusionsenergi Camp. Fusion er en af de mest lovende energikilder, der på sigt kan være et bærende element af en grøn omstilling af energisektoren. Der bliver både internationalt og ikke mindst i Danmark forsket meget i fusionsenergi, og på campen vil deltagerne få et dybdegående indblik i, hvilke tekniske udfordringer, vi står overfor.

                              

https://www.fusionsenergi.dk/for-gymnasieelever/sommer-camp/aktiviteter
4 JUNI 2023