Uddannelse og arbejde med fusionsenergi

Der er gode muligheder for at komme til at studere og arbejde med fusionsenergi. På universiteter og i private virksomheder arbejder og forsker fysikere og ingeniører i forskellige områder inden for plasmafysik og fusionsenergi. Vigtige gennembrud sker ikke kun på de store fusionsreaktorer men også igennem summen af den forskning, som hele tiden foregår ude på universiteterne, forskningsinstitutionerne og i den bredere private sektor.

Når der skal planlægges, konstrueres og drives nye fusionsreaktorer, er der, udover plasmafysikere, altid brug for mange forskellige typer af ingeniører. Blandt andre bliver der ansat elektroingeniører, mekanikingeniører, produktionsingeniører og softwareingeniører. Du kan læse mere om nogle af de udfordringer virkelige ingeniører og forskere arbejder med i vores portrætartikler.

Der er mulighed for at studere naturvidenskab og teknisk videnskab på næsten alle de store universiteter i Danmark. Forskergruppen for plasmafysik og fusionsenergi i Danmark arbejder på DTU, og på DTU Fysik findes også Skandinaviens eneste tokamak, NORTH. Du kan læse mere om den danske fusionsforskning på DANfusions hjemmeside, som du kan finde linket til i vores bibliotek.

 

Er du interesseret i fusionsenergi men har ikke påbegyndt en videregående uddannelse, så kan du deltage i Fusionsenergi Camp, som ligger i begyndelsen af august. Her samles gymnaiseelever for at arbejde med fusionsenergi i en uge på DTU.https://www.fusionsenergi.dk/for-gymnasieelever/uddannelse-og-arbejde
13 JUNI 2024