Der er gode muligheder for at komme til at arbejde med fusionsenergi. På universiteter og i private virksomheder forsker fysikere og ingeniører i forskellige områder inden for plasmafysik og fusionsenergi. Vigtige gennembrud er ikke kun sket på store reaktorer, men gennem summen af den forskning, som hele tiden foregår på universiteter og forskningsinstitutioner.
Når der skal planlægges, konstrueres og drives nye fusionsreaktorer, er der, udover plasmafysikere, brug for mange forskellige typer ingeniører. Blandt andre er der ansat elektroingeniører, mekanikingeniører, produktionsingeniører og softwareingeniører. Du kan læse mere om nogle af de udfordringer virkelige ingeniører og forskere arbejder med i vores portrætartikler.
Der er mulighed for at studere natur- og teknisk videnskab på næsten alle de store universiteter i Danmark. Forskergruppen for plasmafysik og fusionsenergi i Danmark arbejder på DTU (Danmarks Tekniske Universitet), og på DTU Fysik findes også Skandinaviens eneste tokamak, NORTH. Du kan læse mere om dansk fusionsforskning på DANfusions hjemmeside, som du kan finde linket til i vores ressourcebibliotek.
Er du interesseret i fusionsenergi og arbejdet so forsker, så kan du deltage i Fusionsenergi Camp, som ligger i begyndelsen af august. Her samles gymnaieelever og arbejder med fusionsenergi i en uge på Danmarks Tekniske Universitet.